Zorg

/Zorg
Zorg 2016-10-21T07:25:21+00:00

homepage_1

GGZ

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) kenmerkt zich door een grote diversiteit. Lees verder.

AWBZ

PGB of ZIN?

Als je extra hulp nodig hebt kost dat geld. Gelukkig zijn er mogelijkheden vanuit de AWBZ om de juiste hulp te krijgen. Lees verder.

Zorgwijzer

Zorg en vergoedingen wijzigen regelmatig in ons land

De website zorgwijzer houdt u op de hoogte van de laatste wijzigingen.
Zorgwijzer
Info

Lees meer over de Wajong

en nieuwe participatiewet
Info
Pesten komt dagelijks voor in de samenleving. Bij de “groep” met autisme is dit echter een dagelijkse gang van zaken omdat zij uiterlijk niet anders zijn als anderen maar hun denkwijze wel. Door onbegrip komt pesten daardoor veelvuldig voor. Daarnaast is informatie teveel verspreid over het net. Hier vind je alles op één plek!
Voor mensen die zelf geen autisme hebben is er genoeg te vinden op het internet, dit hoeven wij niet te doen. Deze website is tenslotte voor mensen die gepest worden of mensen die binnen dit spectrum vallen. De site zal zich dus met name richten op personen, jong en oud die hier wel dagelijks mee te maken hebben. De kinderen, volwassen binnen het autistisch spectrum, hun ouders en eventueel scholen. Wilt u nu toch lezen wat de wetenschap over autisme zegt? Dan kunt u dit hier lezen.
Hoi en welkom op onze website. Omdat het internet eigenlijk te groot is en informatie overal verdeeld staat hebben we dit deel van de site voor jullie gemaakt. Met jullie bedoelen we mensen binnen het ASS en mensen die daar privé of zakelijk mee te maken hebben. We hebben de belangrijkste informatie van het net gehaald en in één website gezet. Makkelijker om dingen te vinden dus! Daarnaast hebben we een forum waar jullie zaken met elkaar kunnen bespreken, vrienden kunnen vinden om mee uit te gaan, leuke dingen om te doen onder het kopje ontspanning en meer. Mis je iets? Via het contact formulier horen we dit heel graag!

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) kenmerkt zich door een grote diversiteit. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Van jong tot oud, voor een korte of een langere periode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen met een autismestoornis, iemand met een drankprobleem of schizofrenie of mensen met een depressie.Binnen de ggz kan een patiënt geholpen worden door een ggz-instelling of een vrijgevestigde psychiater of psychotherapeut. Deze laatste twee zijn niet aangesloten bij GGZ Nederland. Op de website www.nvvp.nl kunt u meer informatie vinden. Meer informatie over ggz-instellingen, onderzoek, cijfers, internationale contacten en patiëntenorganisaties leest u op deze website.
Op deze pagina vind u het overzicht van de GGZ instellingen in Nederland op provincie. Slechts die, die zich bezig houden binnen het autistisch spectrum. De bron van de GGZ adressen is GGZ Nederland.

Het CIZ beoordeelt of mensen recht hebben op AWBZ-zorg. Dit gebeurt op basis van objectieve criteria, zodat de beoordeling overal in het land hetzelfde is. Deze criteria zijn een vertaling van de richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005. De organisatie heeft 1500 medewerkers en heeft vestigingen door het hele land. Kijk hier voor alle informatie van het CIZ.