Wonen

/Wonen
Wonen 2016-10-21T07:25:24+00:00

Wonen

Als je kind bent woon je bij je ouders. Dat is vanzelfsprekend. Soms gaat het echter niet zo lekker thuis en heb je wat meer hulp nodig. Dan zijn er instellingen in Nederland waar je kunt gaan wonen. Op deze pagina laten we je verschillende vormen van al dan niet begeleidt wonen zien die best wel eens geschikt zouden kunnen zijn. Op de pagina zorg vind je alle GGZ´s in Nederland. Zij hebben ook woonvormen voor mensen met autisme. Sommige begeleidt wonen projecten werken niet met een ZIN maar wel met een PGB. Indien dit het geval is vermelden wij het er bij. Ook zullen wij een pagina besteden aan zelfstandig wonen voor mensen met autisme want in sommige gevallen gaat dat prima met wat extra begeleiding.

[widgets_on_pages id=”facebook autisme”]

[accordian]
Pesten komt dagelijks voor in de samenleving. Bij de “groep” met autisme is dit echter een dagelijkse gang van zaken omdat zij uiterlijk niet anders zijn als anderen maar hun denkwijze wel. Door onbegrip komt pesten daardoor veelvuldig voor. Daarnaast is informatie teveel verspreid over het net. Hier vind je alles op één plek!
Voor mensen die zelf geen autisme hebben is er genoeg te vinden op het internet, dit hoeven wij niet te doen. Deze website is tenslotte voor mensen die gepest worden of mensen die binnen dit spectrum vallen. De site zal zich dus met name richten op personen, jong en oud die hier wel dagelijks mee te maken hebben. De kinderen, volwassen binnen het autistisch spectrum, hun ouders en eventueel scholen. Wilt u nu toch lezen wat de wetenschap over autisme zegt? Dan kunt u dit hier lezen.
Hoi en welkom op onze website. Omdat het internet eigenlijk te groot is en informatie overal verdeeld staat hebben we dit deel van de site voor jullie gemaakt. Met jullie bedoelen we mensen binnen het ASS en mensen die daar privé of zakelijk mee te maken hebben. We hebben de belangrijkste informatie van het net gehaald en in één website gezet. Makkelijker om dingen te vinden dus! Daarnaast hebben we een forum waar jullie zaken met elkaar kunnen bespreken, vrienden kunnen vinden om mee uit te gaan, leuke dingen om te doen onder het kopje ontspanning en meer. Mis je iets? Via het contact formulier horen we dit heel graag!
[/fusion_accordion]
wonen_beschermd

Beschermd wonen

Beschermd Wonen biedt een thuis aan mensen die niet alleen of zelfstandig kunnen wonen en voor korte of langere tijd behoefte hebben aan begeleiding bij het wonen. Klik op het plaatje om bij de tekst te komen.

wonen_groep

Leef – of woongroep

Een leefgroep  (tot 18 jaar) vind je in een instelling voor jeugdzorg, voor geestelijke gezondheidszorg of voor mensen met een verstandelijke beperking. Een woongroep is voor boven de 18 jaar als je niet zelfstandig kunt wonen maar wel met inpandige begeleiding met nog meer mensen met autisme.

wonen_zelfstandig

Zelfstandig met begeleiding

Ambulante begeleiding wordt aangeboden in de thuissituatie aan mensen met autisme die zelfstandig wonen, alleen of met een partner. Dat kan een individuele of een geclusterde woonvorm zijn.

Woonboerderijen

Een vorm van wonen is de woon oftewel zorgboerderij.

Samen wonen, maar ook samen werken binnen je woonomgeving. Samen koken, spellen doen, muziek maken en nog veel meer!
Woonboerderijen