Werk

/Werk
Werk 2016-10-21T07:25:23+00:00

We zijn er om je te helpen

In deze tijd is het lastig om werk te vinden. Voor iedereen maar zeker als je het stempel ASS hebt gekregen. Op deze pagina helpen we je graag een eindje op weg. Wat kun je hier vinden? Een overzicht van job coaches per provincie, belangrijke adressen en telefoon nummers, vrijwilligers werk per provincie (een greep) en een beschrijving van wat je moet doen in het jaar dat je 18 wordt en binnen het spectrum autisme valt. Het is allemaal al moeilijk genoeg dus wij hopen je met deze pagina een eindje op weg te helpen. Bent u job coach of anderszins bezig met werk voor deze doelgroep en staat uw bedrijf er niet tussen? Laat het ons weten!

Waarom hebben wij deze site gemaakt?

Het zoeken naar adressen, informatie, leuke dingen om te doen, etc. te vergemakkelijken voor jullie, jullie ouders en eventueel jullie scholen.
Autisme alles op één plek is een website waar mensen met autisme elkaar kunnen vinden. Maar ook waar je informatie kunt vinden. Samen staan we sterk. Dat geldt voor alle doelgroepen en mensen binnen het autistisch spectrum in het bijzonder. Een kind hebben binnen het ASS of zelf binnen het ASS vallen en iets willen vinden blijkt een drama. Daarom hier alles bij elkaar.
Deze website gratis te houden en voor iedereen toegankelijk. Wij hopen daarentegen wel dat er mensen zijn die mee willen helpen deze site zo uitgebreid mogelijk te maken. Dit kan door blogger te worden, sponsor, het aanmelden van ontspanning mogelijkheden, advertenties.
Wajong en Participatiewet

belangrijke_adressen

Belangrijke adressen

Als je binnen het ASS valt en je wilt graag aan het werk is het fijn als je weet waar je heen kunt (moet). Daarom hebben we een overzicht van belangrijke adressen op soort gemaakt. Lees verder.

jobcoaches

Jobcoaches per provincie

Mis je een goede? Laat het ons vooral weten! De bron voor de huidige job coaches is de gouden gids online. Lees verder.

werkplaats

Overzicht sociale werkplaatsen per provincie

Soms kun je met autisme niet aan de slag binnen de reguliere werkvoorzieningen. Daarom bestaan er sociale werkplaatsen. Wij hebben een overzicht per provincie voor jullie gemaakt met sociale werkplaatsen waar je je kunt aanmelden als je onder de AWBZ valt. Lees verder.

bijna18

Wat te doen als je 18 wordt?

Heb je je hele leven al autisme en weet je nu al dat werken niet zomaar gaat lukken? Onder bepaalde voorwaarden kun je in aanmerking komen voor wajong. Bekijk hier hoe dat in z’n werk gaat. Lees verder.

dagbesteding

Vrijwilligers werk per website

Als je niet aan een betaalde baan kunt komen zijn er andere mogelijkheden om toch lekker bezig te zijn. Dit kan door dagbesteding met hulp van een GGZ of andere zorg instelling (zie zorg) of door vrijwilligers werk. Hier houden we een overzicht bij van vrijwilligers gevraagd. Let op. Dit zijn geen banen die specifiek voor mensen met autisme zijn maar wel waar ze alle hulp kunnen gebruiken die er voorhanden is. We richten ons hier met name op de ouderenzorg want met alle bezuinigingen is daar hulp erg hard nodig! En, nooit geschoten is altijd mis toch?