Belangrijke of interessante links

//Belangrijke of interessante links
Belangrijke of interessante links 2016-10-21T07:25:14+00:00

Belangrijke of interessante links

We gaven het op de homepage al aan. Wij hebben het wiel niet uitgevonden. Er zijn vele goede websites die informatie geven aan mensen met autisme of over autisme. Deze pagina bevat al deze links zodat u niet op het net hoeft te zoeken.

Stichting Asociale Kaart: Stichting AsocialeKaart is een belangenorganisatie voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme.

Iets Drinken: Iets Drinken is een landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme (bv. Asperger syndroom, hoogfunctionerend autisme (HFA) of PDD-NOS.)

Autisme Ten Top: Mensen met een vorm van autisme (ASS) vormen een uniek en nauwelijks benut arbeidspotentieel dat véél voor werkgevers kan betekenen. Door middel van de beeldvormingscampagne Autisme Ten Top willen wij als initiatiefnemers, werkgevers laten kennismaken met deze groep potentiële werknemers, stigma’s rondom autisme doorbreken en tegelijkertijd laten zien hoe zij mensen met een vorm van autisme optimaal kunnen inzetten binnen hun bedrijfsproces.

PAS Nederland: PAS is de onafhankelijke belangenvereniging voor en door normaal- tot hoogbegaafde volwassen Personen uit het Autisme Spectrum. Tot de Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) behoren klassiek autisme, Hoogfunctionerend Autisme (HFA), de stoornis van Asperger en de Pervasieve Ontwikkelingsstoornis-Niet Anderszins Omschreven (PDD-NOS). Ook wanneer u een sterk vermoeden heeft dat u een ASS heeft, maar u heeft geen officiële diagnose, kunt u lid worden van PAS.

Stichting Ovaal: Ovaal werkt aan kwaliteit van leven van mensen met autisme en hun omgeving. We moedigen mensen aan om hun ideeën voor vernieuwende initiatieven rond autisme uit te voeren. Als mensen doen wat ze belangrijk vinden, zijn ze erg gedreven. Het is deze kracht die nodig is om onze samenleving meer autismevriendelijk te maken.

Stichting Geel en Snel : Op 30 maart 2014 vindt het evenement Geel en Snel plaats. Geel en Snel is een toertocht voor uitsluitend gele auto’s van voetbalstadion De Vijverberg van De Graafschap in Doetinchem  naar De Brink in Deventer. Er wordt een tussenstop bij de nieuwe Autismekliniek van Dimence gemaakt. Ben jij er ook bij als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer?  Met deze toertocht wil Geel en Snel aandacht en geld vragen voor het Autismefonds.Op 30 maart 2014 vindt het evenement Geel en Snel plaats. Geel en Snel is een toertocht voor uitsluitend gele auto’s van voetbalstadion De Vijverberg van De Graafschap in Doetinchem  naar De Brink in Deventer. Er wordt een tussenstop bij de nieuwe Autismekliniek van Dimence gemaakt. Ben jij er ook bij als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer?  Met deze toertocht wil Geel en Snel aandacht en geld vragen voor het Autismefonds.

Autilook: Op deze site vindt u allerlei informatie over autisme en over onderwerpen die aan autisme verwant zijn. Deze site is helemaal onafhankelijk en neutraal. Zij zijn aan geen enkele organisatie, instelling of PGB bureau verbonden. Er zijn alleen samenwerkverbanden om informatie uit te wisselen. Onder Verhalen is het ervaringsverhaal van Yenthl te lezen. Deze site is cross mediaal, dat wil zeggen dat ze gebruik maken van de social media pagina’s als Facebook, Hyves, en Twitter. Ook zijn ze actief op YouTube, te raadplegen via Media onder Autilook tv.

Sociaal op Stap: Sociale situaties kunnen lastig zijn. Hoe kun je bijvoorbeeld iemand troosten? Of hoe begroet je iemand? SociaalOpStap helpt je met sociale verhalen en stappenplannen die je duidelijkheid geven in sociale situaties. Hiermee kun je sociale situaties goed voorbereiden.

ScleraVZW: Sclera vzw wil bijdragen tot het realiseren van communicatieve en verstandelijke toegankelijkheid door

  • sensibiliseren en informeren
  • uitwerken en aanbieden van hulpmiddelen
  • advies formuleren

Wajong werkt!

 

Toggle Sliding Bar Area