Websites-vrijwilligerswerk

//Websites-vrijwilligerswerk
Websites-vrijwilligerswerk 2016-10-21T07:25:17+00:00

Misschien ben ik een dromer, misschien ook niet maar vraag je het volgende eens af. Veel mensen zitten thuis die onder het AWBZ vallen. Veel ouderen komen hulp tekort en met de op handen zijnde bezuinigingen zal dat er niet beter op worden. Nu zullen niet alle vrijwilligers banen geschikt zijn voor mensen binnen het ASS maar…

Zij kunnen wel heel goed luisteren, zijn heel gefocust op waar ze mee bezig zijn als het hun interesse heeft, zijn vriendelijk, hulpvaardig en hebben een stukje sociale interactie nodig. De ouderen daarentegen vinden het gewoon fijn als iemand een spelletje met ze doet, een boek voorleest, ze naar hun stoel in de filmzaal brengt of een boterhammetje aanbied aan de deur. Kleine zaken die het grootste verschil van de wereld kunnen zijn.

En slaan we dan niet twee vliegen in één klap? De mensen die zo graag willen werken komen aan het werk. Weliswaar onbetaald maar het gaat om de sociale interactie met anderen. En de ouderen in ons land worden geholpen. Minister Rutte, hier wel eens over nagedacht?

www.ouderenfonds.nl/vrijwilliger

www.zonnebloem.nl/‎‎

www.rodekruis.nl/vrijwilliger

www.ouderenfonds.nl/help_ons/particulieren/word_vrijwilliger

www.stichtinghumanitas.nl/…/vrijwilligerswerk-in-de-ouderenzorg/

www.ouderenwegwijs.nl/werk-en-vrijwilligerswerk/

www.amsterdamcares.nl/

www.gouda.nl/gemeente/…/VrijwilligersInformatiePunt/Vrijwilligers

www.amivedi.nl/vrijwilliger

www.hartstichting.nl/Vrijwilligerswerk

Dit is een greep uit websites die vrijwilligers vragen, overige kun je vinden op GOOGLE.