De wereld van PieP

///De wereld van PieP

De wereld van PieP

Hoe kan het toch dat je in een keer gegrepen wordt door iets kleins, iets moois, iets geels? Dat is mij overkomen.
Ik heb het over PieP.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik PieP leerde kennen. Ik was direct verkocht. Wat een lief, klein en aandoenlijk wezentje. Telkens weer viel het me op hoe eenvoudig, duidelijk en leuk PieP de wereld om hem heen liet zien. Nu weet ik hoe dat komt.
Piep, beschreven als ‘Held voor kinderen met autisme’ beleeft de wereld anders dan de gemiddelde mens. En daar ben ik blij mee. Heel blij. Waarom?
Ik heb de eer om met autistische kinderen te werken. Al noem ik ze liever niet zo. Ik werk met kinderen. Steeds weer merk ik dat het voor de omgeving moeilijk is om met deze kinderen om te gaan.
Natuurlijk wordt er veel gelezen over autisme. Inmiddels is algemeen bekend dat het bieden van structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid belangrijk is.
Maar…dat zegt nog weinig over hoe de kinderen de wereld om hen heen ervaren. En daar zit de sleutel tot begrip. Als ouders, leerkrachten, mensen…. ervaren hoe deze kinderen de wereld om hen heen beleven, wordt het makkelijker om te begrijpen wat er in hun hoofden gebeurt.
Dán kan men de omgeving aanpassen aan de mogelijkheden van het kind. Dán kan men samen met het kind lachen om die malle, soms vreemde wereld. Dán kan men het kind veiligheid bieden. De veiligheid die het kind zo nodig heeft om de wereld te verkennen. En toen was daar PieP.
PieP die, zo dapper en klein als hij is, de wijde wereld intrekt. Op zoek naar zichzelf. Wij mogen mee op die reis. Een reis die ons meer brengt dan alleen mooie verhalen. Het biedt inzicht, begrip en de mogelijkheid om kinderen, even dapper en mooi als PieP, te bieden wat ze nodig hebben.
Als PieP de stap heeft gezet om de wereld in te trekken, dan kun jij dat toch ook?!
Ik wens je veel plezier met het leren kennen van PieP.
PieP is op de wereld gezet door Eva Louise Bakker.
Meer informatie over Eva Louise Bakker en PieP kun je vinden op: www.evalouise.nl / www.facebook.com/dewereldvanpiep
PieP zoekt zichzelf
ISBN 9789491806100
Uitgeverij Pica
Uiteraard is PieP zoekt zichzelf ook verkrijgbaar in onze eigen sponsorshop.
2016-10-21T07:25:33+00:00 oktober 23rd, 2013|streep|Reacties uitgeschakeld voor De wereld van PieP