Sport en voeding onder de aandacht

/, flower, Ontspanning/Sport en voeding onder de aandacht

Vanaf vandaag gaat de website proberen zoveel mogelijk sportclubs op de website te krijgen die zich (deels) richten op mensen met autisme en andere aandoeningen waarbij een handje extra welkom zijn. Ook gaan we een voeding sectie op de website zetten. 

Waarom doen we dat? Zoals iedereen weet komen er steeds meer mensen die met overgewicht te kampen hebben en we weten allemaal dat dat niet gezond is. Als je ASS hebt is het soms moeilijk om onder te mensen te zijn en dat maakt dat sporten vaak een hele hoge drempel is.

Veel te vaak zien we kinderen (en volwassenen) met een vorm van autisme die veel tijd achter de computer doorbrengen. Dat is niet gek, zeker in deze tijd niet, waar alles online te vinden is. Toch is het belangrijk te bewegen en daarnaast gezond te eten en drinken.

Dat laatste is voor iedereen moeilijk want als je bepaalde dingen gewend bent, is het heel lastig om daar verandering in te brengen. En voor iemand met autisme nog moeilijker omdat je gewoonten het enige zijn waar je je aan vast kan houden.

In de leden sectie gaan wij daarom hulp aanbieden bij afvallen. Dat doen we door formulieren die je online kunt invullen. Je hoeft dus niet naar me toe te komen. Wel vul je je email adres of skype in. Op die manier krijg je van mij een advies en kunnen we er via skype over praten.

Naast dat ik deze website heb ben ik namelijk ook gewicht consulente in opleiding. Als je dus een ziekte hebt als suikerziekte bijvoorbeeld, mag ik je niet helpen, dan moet je echt naar een diëtiste.

Die online hulp kost niets. Wil je ook gebruik gaan maken van het online voeding programma dat ik je aan kan bieden, dan kost het wel geld. Maar niet veel en ook dit kan vanuit je eigen veilige omgeving.

Sporten is een ander verhaal. Ik kan je iets aanraden maar ben geen sport instructrice dus daarvoor hebben we zoveel mogelijk sportclubs nodig die zich op de website aanmelden  zodat ik ze er op kan zetten. Voor jullie makkelijker, dan weet je direct welke sportclub weet wat jij nodig hebt. Niet alleen aan beweging maar vooral aan hulp.

Een gezond gewicht is belangrijk. Als je jong bent voor later en als je ouder bent om minder kans te hebben op diverse ziekten. En willen we niet allemaal graag gezond oud worden?

Lid worden van de website is ook gratis. Gebruik wel een echt email adres als je lid wordt, anders kun je je account niet activeren.

Het voeding deel van de website zal met twee weken ongeveer online zijn. Tellend vanaf vandaag 🙂

Wil je wel sporten maar weet je niet zo goed wat bij jou past? Op deze website kun je dat eenvoudig ontdekken. #iedereensport

2016-10-21T07:25:32+00:00 maart 25th, 2014|Algemeen, flower, Ontspanning|Reacties uitgeschakeld voor Sport en voeding onder de aandacht