Anime

//Anime
Anime 2016-10-21T07:25:43+00:00

Project Description

Anime is de benaming van japanse tekenfilms. Binnen Japan wordt het woord gebruikt om alle soorten animatiefilms en tekenfilms, zowel binnen- als buitenlandse, aan te duiden. Manga is nauw verbonden aan anime en het aantal fans groeit in ons land.

Anime (アニメ,

[ɑnimɛ]  uitspraak of [ɑnime]) is de Japanse afkorting voor animēshon (アニメーション, leenwoord van het Engelse “animation”). Buiten Japan wordt dit woord gebruikt om Japanse tekenfilms en animatiefilms aan te duiden. Binnen Japan wordt het woord gebruikt om alle soorten animatiefilms en tekenfilms, zowel binnen- als buitenlandse, aan te duiden.

Traditioneel werden de animaties met de hand getekend, maar tegenwoordig wordt het merendeel geproduceerd via digitale animatietechnieken. Anime wordt gebruikt in televisieseries, films, video’s, computerspellen, reclame en internetuitgaven (ONA) en vertegenwoordigt de meeste, of zelfs alle, genres van fictie. De thema’s binnen anime zijn vaak gericht op een ouder publiek.

Hoewel de vroegst bekende Japanse animatie uit 1917 komt en vele originele Japanse tekenfilms werden geproduceerd in de opvolgende decennia, werd de karakteristieke stijl waarom anime bekend is pas in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld, een goed voorbeeld hiervan is het werk van Osamu Tezuka, en kwam het pas in de jaren tachtig in opkomst buiten Japan.

De opkomst van anime en manga zijn hecht aan elkaar verbonden dankzij het feit dat een populaire manga of anime vaak wordt overgezet naar het andere medium en daar tevens populair wordt.

Bron: Wikipedia

Dat was de uitleg van anime. Maar wat hebben sommige autisten met anime? Ik kan me zo voorstellen dat een anime conventie een ontzettend fijne plek is om mensen te leren kennen. Tenslotte zijn dit allemaal mensen die ergens voor staan en niet bang zijn dat te uiten. Of je nu autist bent of niet, tijdens deze conventies doet iedereen lekker gek. En ik weet het want ik ben zelf ook geweest XD.

In de kolom hiernaast kun je alle anime zaken in Nederland vinden.