Ik word gepest, waar kan ik heen?

//Ik word gepest, waar kan ik heen?

Als je autisme hebt en gepest wordt, weet je misschien niet zo goed waar je terecht kunt.  Er zijn een aantal plaatsen waar je je verhaal kwijt kunt en antwoord krijgt op je vragen. Belangrijk is dat als je registreert voor het forum dat je een nickname kiest. Onze fora worden niet gecrawld door google bots dus je posts hangen straks niet op het net maar om zeker te zijn dat mensen je berichten niet kunnen googlen (je naam) is het ALTIJD verstandig om niet onder je eigen naam te schrijven. De email adressen waar mee geregistreerd wordt zijn en blijven bij ons. Deze worden NOOIT zonder jouw toestemming aan anderen gegeven. Ook de meldknop heeft een privacy beleid. Deze is HIER te lezen.

Allereerst is er een stukje software welke je eenvoudig op je computer of laptop kunt installeren. Deze heet de meldknop.

Hier kun je voor allerlei zaken terecht en via de knop die je geïnstalleerd hebt is melding slechts 1 klik van je af. Je kunt via deze knop het volgende melden.

Bangalijst

Sommige jongeren sturen via internet lijsten aan elkaar met daarop een top 10 van meisjes die volgens hen de grootste sletten zijn. Dit wordt een “bangalijst” genoemd. “Banga” betekent slet in straattaal. Het is natuurlijk heel vervelend als je op zo’n lijst staat. En vooral als deze online wordt verspreid.

Hyves, Twitter, Facebook

Pesten op internet komt steeds vaker voor. Pesten hoeft dus niet alleen op het schoolplein of in de klas te gebeuren. Pesterijen op internet kunnen op verschillende manieren voorkomen bijvoorbeeld: via profielsites zoals Hyves en Facebook, in een chat zoals Skype, via e-mail of door ongewenste filmpjes van jou op een website.

HaatHyve, Haatprofiel

Wat is een haathyve? Bij een haathyve of anti-hyve maakt iemand anders een hyvespagina aan op jouw naam. De naam van zo’n hyves is vaak: ‘ik-haat-…-hyve’ of ‘…-is-gek-hyve’. Deze hyvespagina wordt gebruikt om vervelende dingen over jou te zeggen en te roddelen.

Nare filmpjes

Misschien staat er een naar filmpje over jou op internet. Vaak zijn het foto’s of filmbeelden met vervelende teksten of zelfs jouw privégegevens. Je ziet jezelf op een vervelende manier terug op internet. Je kunt nare reacties van anderen krijgen die het filmpje gezien hebben of ze kunnen zelfs voor je huis staan omdat je huisadres in het filmpje stond. Dit kan heel beangstigend zijn.

Discriminatie & racisme

Soms zijn mensen beledigd omdat ze anders behandeld worden dan anderen, bijvoorbeeld omdat ze een donkere huidskleur hebben of omdat ze hoofddoeken dragen. Dat noemen we discriminatie: het beledigen van een groep mensen op basis van kenmerken zoals ras, geloof, seksuele geaardheid of op basis van een handicap.

Ruzie & roddelen

Heb je ruzie met je beste vriend of vriendin? Of heb je het gevoel dat iedereen slecht over je praat? Blijf er niet mee zitten maar praat erover!

Bedreiging

We spreken van bedreiging als iemand dingen zegt, waar een ander bang van wordt en zich er onveilig door voelt. Een bedreiging is een serieuze zaak. Of het nu via internet gebeurt of op school. Vaak begint het als een pesterij, maar wel één die strafbaar is!

Maar je kunt er ook terecht voor zaken als:

  • SEKS
  • MISBRUIK
  • LASTIGGEVALLEN

De meldknop is een initiatief van Digibewust en wordt ondersteund door de politie. (www.meldknop.nl)

Daarnaast hebben wij op meldpunt-pesten een forum maar ook op dit deel van de website. We hebben voor jullie een apart forum gemaakt zodat het vinden van andere mensen met autisme makkelijker is. Je mag natuurlijk op beide fora schrijven. Voor dit forum klik je bovenaan de pagina op forum. Voor het forum op meldpunt-pesten ga je eerst terug naar meldpunt pesten (bovenaan de pagina) en klik je in die website op forum. Voor beide fora moet geregistreerd worden om spam te voorkomen.
2016-10-21T07:25:36+00:00 september 26th, 2013|Gepest|Reacties uitgeschakeld voor Ik word gepest, waar kan ik heen?