Heb je ondergewicht?

//Heb je ondergewicht?

Ondergewicht betekent dat je minder weegt voor je lengte dan goed is voor je gezondheid.

Ondergewicht betekent dat je minder weegt voor je lengte dan goed is voor je gezondheid. Ondergewicht kan komen door een onderliggende, onbekende ziekte. Als je in korte tijd veel afvalt zonder dat er een aanwijsbare reden voor is, kun je daarom het beste even naar de huisarts gaan. Ondergewicht kan ook komen door een snelle stofwisseling of door een eetstoornis. Ga ook bij het vermoeden van een eetstoornis altijd naar de huisarts.

Een te laag gewicht kan een risico voor je gezondheid zijn: je kunt een tekort hebben aan voedingsstoffen, je conditie kan achteruit gaan en je kunt je sneller lusteloos en moe voelen. Denk je dat je ondergewicht hebt en wil je aankomen? Bereken eerst je BMI en je middelomtrek om te kijken of je wel echt ondergewicht hebt.
Indien je ondergewicht hebt en geen vastgestelde aandoening kun je hier terecht. Maak dan een afspraak via contact aan de zijkant van deze pagina. Je kunt er van op aan dat alles wat we bespreken tussen ons blijft. Denk je dat je wel anorexia of boulimia hebt of denk ik dat na ons gesprek dan is de huisarts en diëtiste de aangewezen plaats om naar toe te gaan. Vind je dat eng omdat je niet wilt dat je ouders dit weten? Wees gerust, zoals ik geheimhoudingsplicht heb, heeft een arts en diëtiste dat ook. Samen komen we er wel uit.
Gesprekken vinden plaats via skype, met of zonder video, dat bepaal je zelf.

 

2014-03-27T12:55:01+00:00 september 27th, 2012|Persoonlijke begeleiding|Reacties uitgeschakeld voor Heb je ondergewicht?