‘Tuurlijk vinden onze klanten het bijzonder dat hun software getest wordt door autistische IT’ers. Soms komt een klant wel eens bij ons langs, voor een evaluatie.

Zo’n gesprek doe ik samen met een van onze senior medewerkers, autistisch dus. Klanten vinden dat fantastisch, en ik ben dan ook trots. Want dan zit er geen autist aan tafel, maar een serieuze testprofessional.

Maar uiteindelijk verlangen die klanten waar voor hun geld, ze willen kwaliteit (…) We krijgen wekelijks open sollicitaties, maar van veel mensen denk ik: ja, je hebt ontzettend veel capaciteiten, maar dit gaat niet lukken. Je moet namelijk wel elke week 24 uur werken.’

Een autist kan namelijk wel goed testen, maar kan niet in hoog tempo een volledige werkweek draaien en valt af en toe uit. Dat is natuurlijk heel lastig in de bedrijfsvoering.

Fragment uit Verbeter de wereld, begin een bedrijf van Willemijn Verloop en Mark Hillen. Het citaat is van Sjoerd van der Maaden van Specialisterren.

Lees alle blogs van Sam op zijn eigen blog “Tistje“.

2016-10-21T07:25:30+00:00 oktober 1st, 2015|Sam|Reacties uitgeschakeld voor Een autist … capaciteiten zat maar lastig in de bedrijfsvoering